Oorsprong


ij zijn Hage en Marjan de Voogd en vormen de drijvende kracht achter Classis Tour Rally. Liefhebbers in hart en nieren van klassieke auto’s en alles wat er mee te maken heeft. Ooit begonnen in de jaren zeventig met Lelijke Eendjes en Renault 4’tjes, maar al gauw volgden Engelse sportwagens en later ook Duitse en Japanse. Wij werden echte petrolheads en zijn daar nooit meer van genezen.

Vele klassieke auto merken kwamen en gingen. Classic Tour Rally is niet bepaald merkentrouw maar heeft een voorliefde voor klassieke en sportieve auto’s. Ook nu nog wordt er gesleuteld naar hartenlust en onderhouden wij voor vrienden en kennissen vele klassieke wagens. Door onze hobby en het genot om met deze auto’s te rijden, hebben wij in het verleden heel veel witte weggetjes in Europa afgestruind en veel ervaring opgedaan met alles wat er bij komt kijken.

Alle merken auto’s met een klassiek en sportief karakter ouder dan 25 jaar zijn welkom. Het motto is met elkaar genieten van klassieke auto’s in een prachtige omgeving onder het genot van een heerlijk verblijf in een rustiek hotel.

Ervaring & Achtergrond


anaf de jaren tachtig sloten wij ons aan bij de Alpine Renault Club Nederland en namen zitting in de evenementencommissie. In de jaren negentig zijn wij van start gegaan met het organiseren van meerdaagse toertochten in de Ardennen. Altijd op zoek naar de spannendste witte weggetjes, de mooiste lunchlocaties en dat ene idyllische hotelletje, helemaal alleen voor de club, verscholen in het groen met een fantastische keuken en voor iedereen betaalbaar. Het werd een jaarlijks terugkerend en zeer succesvol club evenement.

In 2001 verhuisden wij voor werk naar Curaçao en kwamen de activiteiten voor de club ten einde. Eenmaal terug in Nederland bleef het kriebelen, maar door drukte in werk en gezin, kwam het er niet van. Wel werden er met familie en vrienden nog vele sportieve toertochten in Europa ondernomen met klassieke auto’s. Nu zijn we echter zo ver dat wij onze ervaring en beleving ook graag willen delen met andere autoliefhebbers, door het organiseren van betaalbare meerdaagse toertochten voor klassieke auto’s op de mooiste wegen van West-Europa.

Hage & Marjan de Voogd