RETROMOBILE / FEBRUARY 17, 2017


Wij zijn zojuist teruggekeerd van de toonaangevende klassieke autobeurs Retromobile in Parijs. Dit jaar, gestimuleerd door het aanhoudende succes van de voorgaande jaren, werd Retromobile gehouden in paviljoen 1, 2 en 3, in de grootste en meest prestigieuze hal bij de Porte de Versailles Exhibition Centre, Parijs. Dit jaar was de beurs groter dan vorig jaar, waarschijnlijk ook , omdat het goed gaat met de economie. Na Essen de grootste show in Europa. Een spektakel, wat je eigenlijk niet mag missen!

 

De wereld aan klassieke auto’s

Er waren meer redenen om te kopen, om te dromen, om informatie te vinden over nieuwe en bestaande producten op de talloze stands. Er waren ook kunstenaars, clubs, federaties, reserveonderdelen, maquette leveranciers, restaurateurs, carrosseriebouwers en auto-verkopers die allemaal hun uiterste best deden om bezoekers uit de vier hoeken van de wereld te vermaken.

 

Voor onze doelgroep

Ondanks dat de Franse automerken en handelaars hier de dienst uit maken, waren er ook 2 stands van onze landgenoten uit Friesland (Classic Cars Friesland ) en Brummen (The Gallery). Jammer alleen, dat de meeste klassieke auto’s onbetaalbaar en dus onbereikbaar worden voor de doorsnee liefhebber. Het merendeel van de verkochte auto’s verdwijnt in de verzameling van beleggers en zal zelden het daglicht meer aanschouwen. Maar er was genoeg om van te smullen. Citroën, Landrover, Mercedes, Peugeot en Renault pakten uit met prachtige stands vol met begerenswaardige historische auto’s. Ook de stands met oude onderdelen is altijd weer een ware belevenis en dit jaar vond ik gelukkig wat spullen, die nergens meer te krijgen zijn. Ook waren er meerdere rally-organisaties met mooie ritten door Frankrijk, maar onbetaalbaar voor de gewone man. Wij hopen daarom met ons bedrijf een alternatief neer te zetten die betaalbaar is voor de gewone man maar met dezelfde kwaliteit. Tot slot was ons weekend met vrienden, familie en een fijne Air B&B in Parijs weer top.

 

Foto’s retromobile 2017

COMMENT